Thema's

Tracheomalacie
Mag ik vliegen met tracheomalacie
09.07.2017
Trekken (reis)
Ik vertrek deze zomer met de auto naar Noorwegen en ben van plan om daar meerdaagse tochten met rugzak te maken. Hoe steriliseer ik het best mijn aerosol? Heb gehoord van javeltabletten maar dan moet ik nog telkens een bron van vers water zien te vinden. Tevens vraag ik me af hoe ik pulmozyme permanent onder de 8 graden celcius hou want ook dat lijkt me moeilijk via een koeletui te bereiken.
25.07.2017
pancreas onsteking bij mucopatient
vraag mijn zoontje van 4 sukkelt met de pancreas het zou gaan om chronische pancreas ontstekingen wat mag ik me verwachten en is dit herkenbaar
08.06.2017
CF zorg in Madrd
Ik denk erover na om te emigreren naar Spanje om de volgende stap in mijn carrière te zetten. Kunt u mij informeren of de zorg in Spanje kwalitatief overeenkomt met de zorg in Nederland?
04.02.2017
Informatie over CF R1162X en D1152H als mutaties.
Beste Heer/Mevrouw, Ik heb een vraag over mijn CF. Ik ben een vrouw van momenteel 28 jaar oud Bij mijn zijn de 2 volgende mutaties vastgesteld, en ook gevonden bij mijn ouders: Bij mijn vader gevonden : D1152H Bij mijn moeder gevonden : R1162X Nu is mijn vraag, Valt dit nu onder een milde vorm van CF? Of is dat niet iets wat beantwoord kan worden? Ook heb ik de vraag mbt CFRD, Bij mij word er gesproken van voorstadium diabetes, alleen merk ik dat nu 1,5 jaar later mn waardes lijken te stijgen, en soms op nuchtere maag een vingerprik neem deze rond de 8 zit. Is dit dat ook echt CFRD of is er mogenlijk sprake van type 2 ? Mijn moeder leid namelijk aan type 2 en dit komt ook voor in haar familie. Alvast bedankt!
10.04.2016
pompelmoes en zopiclone
hoi, is het schadelijk om pompelmoes of grapefruit te consumeren bij het geneesmiddel zopiclone?
06.09.2016
longen
Beste, Ik schrijf mijn thesis over mucoviscidose. Hierin vertel ik over de longen van een muco-patiënt. Ik vind hier zeer weinig informatie over. Dus hier mijn vraag : "hoe werken de longen van de patiënt en wat loopt er mis?"
21.09.2016
Bloeding bij duchennepatient met volledige beademing
Onze zoon heeft regelmatig bloedingen(proppen vermengd met slijm maar ook vers bloed) die met het uitzuigen naar buiten komen. Erg benauwd op dat moment. Wat kan dit zijn en kan het voorkomen worden?
14.02.2017
Bloeding bij duchennepatient met volledige beademing
Onze zoon heeft regelmatig bloedingen(proppen vermengd met slijm maar ook vers bloed) die met het uitzuigen naar buiten komen. Erg benauwd op dat moment. Wat kan dit zijn en kan het voorkomen worden? E-mail adres is: sjoekevginkel@hotmail.com
14.02.2017
Privé-zwembad
Beste expert, Wij zijn Belgen woonachtig in Portugal. Ons zoontje is 18 maanden en heeft CF. Wat is jullie advies aangaande CF en een privé-zwembad (niet bij vrienden maar één waar we zelf het onderhoud verzorgen)? Is een zoutwater zwembad te verkiezen (ook deels chlorine) of ééntje met enkel chlorine? Of raden jullie het af? Ik las al enkele vragen in verband met een zwembad, maar niet over het verschil tussen zoutwater zwembaden en chlorine-zwembaden. Alvast bedankt. Groeten, Liesbeth
01.03.2016
<<  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  ...  31 >  >>