Thema's

CF zorg in Madrd
Ik denk erover na om te emigreren naar Spanje om de volgende stap in mijn carrière te zetten. Kunt u mij informeren of de zorg in Spanje kwalitatief overeenkomt met de zorg in Nederland?
04.02.2017
Informatie over CF R1162X en D1152H als mutaties.
Beste Heer/Mevrouw, Ik heb een vraag over mijn CF. Ik ben een vrouw van momenteel 28 jaar oud Bij mijn zijn de 2 volgende mutaties vastgesteld, en ook gevonden bij mijn ouders: Bij mijn vader gevonden : D1152H Bij mijn moeder gevonden : R1162X Nu is mijn vraag, Valt dit nu onder een milde vorm van CF? Of is dat niet iets wat beantwoord kan worden? Ook heb ik de vraag mbt CFRD, Bij mij word er gesproken van voorstadium diabetes, alleen merk ik dat nu 1,5 jaar later mn waardes lijken te stijgen, en soms op nuchtere maag een vingerprik neem deze rond de 8 zit. Is dit dat ook echt CFRD of is er mogenlijk sprake van type 2 ? Mijn moeder leid namelijk aan type 2 en dit komt ook voor in haar familie. Alvast bedankt!
10.04.2016
pompelmoes en zopiclone
hoi, is het schadelijk om pompelmoes of grapefruit te consumeren bij het geneesmiddel zopiclone?
06.09.2016
longen
Beste, Ik schrijf mijn thesis over mucoviscidose. Hierin vertel ik over de longen van een muco-patiënt. Ik vind hier zeer weinig informatie over. Dus hier mijn vraag : "hoe werken de longen van de patiënt en wat loopt er mis?"
21.09.2016
Bloeding bij duchennepatient met volledige beademing
Onze zoon heeft regelmatig bloedingen(proppen vermengd met slijm maar ook vers bloed) die met het uitzuigen naar buiten komen. Erg benauwd op dat moment. Wat kan dit zijn en kan het voorkomen worden?
14.02.2017
Bloeding bij duchennepatient met volledige beademing
Onze zoon heeft regelmatig bloedingen(proppen vermengd met slijm maar ook vers bloed) die met het uitzuigen naar buiten komen. Erg benauwd op dat moment. Wat kan dit zijn en kan het voorkomen worden? E-mail adres is: sjoekevginkel@hotmail.com
14.02.2017
Privé-zwembad
Beste expert, Wij zijn Belgen woonachtig in Portugal. Ons zoontje is 18 maanden en heeft CF. Wat is jullie advies aangaande CF en een privé-zwembad (niet bij vrienden maar één waar we zelf het onderhoud verzorgen)? Is een zoutwater zwembad te verkiezen (ook deels chlorine) of ééntje met enkel chlorine? Of raden jullie het af? Ik las al enkele vragen in verband met een zwembad, maar niet over het verschil tussen zoutwater zwembaden en chlorine-zwembaden. Alvast bedankt. Groeten, Liesbeth
01.03.2016
Levensverwachting nu van muco
Mijn zoontje is geboren in 2015 met de klassieke vorm van muco . Hoe zijn de levensverwachtingen op dit moment voor iemand die in 2015 is geboren ?
24.12.2015
Negatieve CFTR-gen
hallo Als ik een negatieve CFTR-gen sequencing en negatieve zweettest , ben ik negatief voor cystische fibrose ? Hoewel de symptomen ( constipatie , poliepen in de neus , transparante en dik slijm in de neus ? Mijn dochters hebben ook symptomen (één , dwerggroei en constipatie en de tweede grootste , met een negatieve zweettest , rectale prolaps en constipatie ) . Dank
15.10.2015
Regenwater
beste, In onze nieuwbouw zijn we verplicht om regenwater te hergebruiken. Is het beter ter preventie om je toilet te spoelen met kraantjeswater i.p.v. met putwater? Vormt dit een groter risico op besmetting?
01.09.2015
<<  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  ...  31 >  >>