Thema's

BEZOEK ORCHIDEEN TUIN
Geachte dokter, Kan je als cf patient naar een tropisch overdekte tuin. Of loop je hier het risico om pseudomonas op telopen? Bijvoorbaat hartelijk dank!
01.09.2015
Pseudomonas aeruginosa
beste, Bestaat er een test waarmee je zelf kunt testen of er pseudomonas aeruginosa aanwezig is in het water? alvast bedankt! groetjes, hilde
12.07.2015
Lavabo's
Klopt het dat je 's morgens best wat water laat lopen in een lavabo om de bacteriën in de afloop door te spoelen? Bedankt voor jullie advies hieromtrent.
22.12.2014
over CF/ koolstof
Mijn vriend heeft CF en nu wordt er een te hoge gehalte koolstof gemeten. wat betekend dit?
13.04.2015
pseudomonas aeruginosa
Welke schade richt Pa in de longen aan, naast het filmlaagje dat de werking van antibiotica verhindert?
11.02.2015
pseudomonas aeruginosa
Wordt door het gebruik van antibiotica naast het doden van Pa, ook het filmlaagje afgebroken?
11.02.2015
Pa en Staphylococcus bacteriestam
Ikunnen deze bacterie stam km en ervoor zorgen dat je stukjes weefsel ophoest?
16.02.2015
alleen moeder drager, cf nu uitgesloten?
Op de 20 weken echo waren echodense darmen gezien, dus is er onderzoek gedaan bij mij en mijn partner of wij het gen hebben. Gisteren na 2 weken onzekerheid het verlossende telefoontje gehad. Ik blijk nu inderdaad drager te zijn en mijn partner niet. Zoals ik heb begrepen is cf nu uitgesloten, maar ze zeiden over te telefoon dat het zelden voorkomt dat ze toch nog iets vinden bij mijn partner. Nu gaan ze zijn bloed nog verder onderzoeken. Kan het inderdaad zijn dat de eerste uitslagen aangeven dat mijn partner niet het gen heeft en dat het straks toch blijkt dat hij wel drager is? Morgen moeten we naar het ziekenhuis voor een nieuwe echo en dan vraag ik het natuurlijk ook even na, maar het blijft toch door m'n hoofd spoken. Hopelijk krijg ik zo alvast wat duidelijkheid.
06.05.2015
Blauwe Vlag en zwemmen voor Muco patienten
De Blauwe Vlag is een internationaal kwaliteitskeurmerk dat in Vlaanderen wordt uitgereikt door de Bond Beter Leefmilieu (BBL) en de Foundation for Enviromental Education (FEE) en staat garant voor kwaliteitsvol duurzaam toerisme aan de kust en binnenwateren. Jachthavens en zwemvijvers kunnen zich hiermee onderscheiden op het vlak van waterkwaliteit, interne milieuzorg, milieueducatie en veiligheid. Kiezen voor de Blauwe Vlag vraagt een blijvende inspanning van de uitbaters, het kwaliteitslabel dient immers elk jaar hernieuwd te worden. De vraag: Mogen we er vanuit gaan dat zo wie zo alle kinderen en volwassenen met muco kunnen zwemmen in water dat de het keurmerk heeft van blauwe vlag? Denk maar aan de zwemvijvers De lilse bergen, Het Zilvermeer, de Mosten, de Gavers, etc... Mestal worden er uitstappen gepland dorr jeugdvereingingen, scholen en sportdagen /kampen. Van harte dank voor jullie antwoord
13.05.2015
Hielprik en cf
Mijn vraag ;zit bij de hielprik bij pasgeborene ook het kijken of de baby drager is van cf ?kunnen ouders dit bv tegelijkertijd laten testen .
07.04.2015
<<  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10  ...  31 >  >>