Thema's

meconium
Mijn dochter van 13 heeft recent heel veel onderzoeken gehad vanwege verdenking van c.f. Ze heeft heel veel longinfecties pseudomonas e.d. Vlak na haar geboorte is er ook gesproken over het vermoeden van c,f, (of Hirschsprung) omdat er maar geen meconium kwam. Ze heeft vlak na de geboorte 1,5 dag in het ziekenhuis gelegen. Toen we thuis waren had ze nog steeds geen meconium, waardoor men dreigde met een heropname. Omdat ze er goed uitzag mochten we het nog even uitstellen.Na nog een dag kwam er wel wat maar dat was gewone baby-ontlasting. Ik heb altijd gedacht dat ze in het ziekenhuis een fout hebben gemaakt. Het was nogal rommelig op de afdeling en misschien hebben ze gewoon vergeten te noteren dat mijn dochter wel meconium heeft gehad. Kan het in theorie zo zijn dat een kind geen meconium heeft gepoept maar wel gewone babyontlasting? Het lijkt mij eigenlijk niet mogelijk maar door het huidige vermoeden van c.f. ben ik daar over gaan twijfelen.
13.10.2014
kosten
wat zijn de kosten per jaar(gemiddeld) voor een patient met CF?
26.09.2013
Kinderwens
Beste dame/heer. Ik ben een vrouw van 18 jaar, mijn vriend is bijna 18 en heeft cf. Hij slikt medicijnen maar heeft weinig tot geen klachten. We hebben zowel qua opleiding als financieel alles voor elkaar en willen graag een kindje. Ik heb 2 vragen.. Ik weet dat de kans dat wij op de natuurlijke manier zwanger kunnen raken klein is, maar is het helemaal ondenkbaar? Of zijn er wel situaties bekend waar een stel (man met cf) toch op natuurlijke wijze zwanger raakt? En daarnaast, sorry voor nog een vraag, vanaf welke leeftijd mag je voor een ivf behandeling gaan? Als mijn vriend straks 18 is, en we allebei meerderjarig zijn, kan ivf dan? Vriendelijk bedankt alvast.
27.08.2014
Zwembad
Ik heb een vraag i.v.m. de warmte van het water van een zwembad. Ik mag niet naar Centerparks omdat het water te warm is. In Knokke-Heist is er een nieuw zwembad geopend. Het water in het zwembad is 30°C. Is het gezond om te zwemmen in het zwembad of moet ik eruit blijven?
15.07.2014
Kan CF ook voorkomen zonder longklachten?
Geachte heer/mevrouw, Mijn zoon (3 jaar+3 maanden) wordt momenteel getest op CF. Hij heeft een zweettest gedaan, maar deze is helaas mislukt doordat hij te weinig zweet produceerde. Ik denk echter niet dat mijn zoon CF heeft, omdat hij totaal geen longklachten heeft. Hij heeft wel bovenste luchtweginfecties (met slijm e.d.), maar nooit longproblemen. Kan er dan sprake zijn van CF? Met andere woorden: zijn er ook gevallen van CF bekend waarbij er geen sprake is van longklachten? Hartelijk dank, Moeder
22.05.2014
Bolle buik
Hallo, ik ben een CF-patiënte van 43 jaar oud en sta inmiddels ook op de lijst voor twee nieuwe longen. Mijn longfunctie schommelt rond de 30%. Ik heb geen leverproblematiek en bij de screening zijn er geen complicaties gevonden. Het enige waar ik de laatste tijd meer last van heb is een erg bolle buik. Ook zit er met name in de avond zoveel spanning op die buik dat het wel lijkt alsof ik zwanger ben. Ben al meer aan het laxeren, maar dat veranderd niet veel. Nu hoor ik deze klacht vaker bij CF-patiënten, en heb ook wel eens gehoord dat al je slechte longen hebt de buikholte wat meer wordt opgevuld met de longen omdat die 'langgerekter' worden als compensatie door het zuurstof gebrek. Mijn BMI is keurig, maar ook lijkt er zich meer vet rond de buik op te hopen dan elders. Ik heb ook diabetes en gebruik insuline. Kunt u mij vertellen of het vaker gezien wordt bij oudere CF-patiënten dat de buikomvang in verhouding erg toeneemt, ondanks dat de BMI keurig (gemiddeld) is??? Alvast bedankt voor uw antwoord!
13.03.2014
konijn
Sorry mijn dochter is mucopatient en wil graag een konijn kan dit?
06.05.2014
taaislijmziekte/cystic fibrosis
hoe beinvloed cystic fibrosis de longen en daardoor de ademhaling?
11.12.2013
Reizen met CF naar Indonesie
Beste Op het forum las ik een vraag over reizen met muco. Het antwoord dateert van 2009 waarin vermeld staat dat reizen naar Zuid-Oost Azië af te raden is omwille van de bacterie Burkholderia pseudomallei. Graag had ik, indien mogelijk, een up-to-date antwoord gekregen op mijn specifieke vraag. Wij hebben een reis gepland eind augustus richting Indonesië (Bali en Lombok). Is deze bacterie nog steeds/ook aanwezig in deze regio? We logeren in zeer comfortabele hotels zodat hygiëne gegarandeerd is. Alvast bedankt voor uw antwoord.
06.02.2014
CF symptomen
Hallo, Ik ben al jaren bezig met het onderzoeken van mijn luchtwegen. Nu stuurt de dokter me steeds naar huis met het advies uit te zieken in bed met een paracetamolletje. Maar als je dagelijks moeite hebt met slikken en veel slijm hebt lijkt dit me toch niet normaal. Ik durf eigenlijk niet weer naar deze dokter te gaan, bang terug gestuurd te worden. Nu is mijn vraag of het ook mogelijk is om deze ziekte te hebben zonder het symptoom: ondergewicht/gewichtsverlies. Ik heb namelijk overgewicht. Echter voldoe ik wel aan de rest van de symptomen en heb ik ook last van hyperventilatie. Is het ook mogelijk ergens anders een test te doen dan bij je eigen dokter? Groeten
17.01.2014
<<  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12  ...  31 >  >>