Thema's

taaislijmziekte/cystic fibrosis
hoe beinvloed cystic fibrosis de longen en daardoor de ademhaling?
11.12.2013
Reizen met CF naar Indonesie
Beste Op het forum las ik een vraag over reizen met muco. Het antwoord dateert van 2009 waarin vermeld staat dat reizen naar Zuid-Oost Azië af te raden is omwille van de bacterie Burkholderia pseudomallei. Graag had ik, indien mogelijk, een up-to-date antwoord gekregen op mijn specifieke vraag. Wij hebben een reis gepland eind augustus richting Indonesië (Bali en Lombok). Is deze bacterie nog steeds/ook aanwezig in deze regio? We logeren in zeer comfortabele hotels zodat hygiëne gegarandeerd is. Alvast bedankt voor uw antwoord.
06.02.2014
CF symptomen
Hallo, Ik ben al jaren bezig met het onderzoeken van mijn luchtwegen. Nu stuurt de dokter me steeds naar huis met het advies uit te zieken in bed met een paracetamolletje. Maar als je dagelijks moeite hebt met slikken en veel slijm hebt lijkt dit me toch niet normaal. Ik durf eigenlijk niet weer naar deze dokter te gaan, bang terug gestuurd te worden. Nu is mijn vraag of het ook mogelijk is om deze ziekte te hebben zonder het symptoom: ondergewicht/gewichtsverlies. Ik heb namelijk overgewicht. Echter voldoe ik wel aan de rest van de symptomen en heb ik ook last van hyperventilatie. Is het ook mogelijk ergens anders een test te doen dan bij je eigen dokter? Groeten
17.01.2014
date
ik heb morgen een date met een jongen en ik ga shoppen in Goes, alleen hij is nog al stil en ik ook wat kan ik doen om het toch gezellig te maken? groetjeesss ohjaa weten julllie nog leuke, goedkope herenkleding winkels in Goes?
15.01.2014
eiwitten
Wanneer wordt de informatie in het DNA omgezet in eiwitten?
15.01.2014
CF?
Ik, 31 jaar, heb de laatste tijd het gevoel dat er constant slijm vanuit mijn neus omlaag glijdt. Al jaren jast van constante "verkoudheid", bijna chronisch aan de "dunne". Zoekende naar een verklaring, kwam ik bij CF. Ik wil het niet, maar zou ik me laten testen?
01.01.2014
Passief roken
Beste, wij hebben een zoontje van 8 met cf. Wij zijn beiden niet rokers. Probleem is mijn schoonvader woont sinds kort samen met een rokende vrouw. Omdat hij veel voor ons zoontje zorgt maak ik me toch wel zorgen omdat ons zoontje telkens hij van bij hen komt van kop tot teen ruikt naar de sigarettenrook. We hebben ze er over aangesproken maar kan volgens hen geen kwaad want ze rookt in een andere kamer maar het appartement hangt vol met rook van vorige sigaretten. Had graag eens jullie mening hierover want volgens mij is dit toch niet goed. En dan kan ik hem jullie antwoord eens voorleggen want naar ons luistert hij niet en dat zorgt toch voor enige wrevel binnen ons gezin. Alvast bedankt voor jullie antwoord.
09.12.2013
Genezing CF
Waar moet je beginnen met de genezing van CF?
20.11.2013
CF diagnose op volwassen leeftijd
Beste, Sinds kort is bij mij op volwassen leeftijd (25 jr) CF vastgesteld. Na het uitvoeren van een zweettest (uitslag: grijs gebied) en een DNA onderzoek, blijk ik genetisch homozygoot F508del te zijn. Bij deze vorm verwacht men volgens mij een ernstig ziektebeeld. Bij mij is er voorlopig echter sprake over een eerder mild ziektebeeld, gezien de laattijdige diagnose. Mijn vraag is als volgt: is het mogelijk een milde vorm van CF te hebben, terwijl er genetisch een zwaar ziektebeeld verwacht wordt? En hoe kan dit verklaard worden? Alvast bedankt,
10.10.2013
extra info bij vraag
1 oktober 2013 ben ik nog bij de longarts geweest, mijn saturatie in rust was toen 77%, een "normaal"iemand zou hij meteen laten opnemen op intensive care, zei hij. en ik heb zeer duidelijke trommelstokvingers en horlogeglasnagels. deze had ik al met mijn 3e jaar(is te zien op een foto van toen)
07.11.2013
<<  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13  ...  31 >  >>