Thema's

dragerschap
is er iets bekend over dragerschap, zouden zij over het algemeen ook meer 'cf achtige'klachten hebben? Of is het toeval dat er in onze familie bij onze cf dragers veel darm en long klachten voorkomen? is hier onderzoek naar gedaan (bijvoorbeeld in t buitenland?)
07.01.2013
Kinesitherapie
Ik had een vraag ivm de kinesitherapie die bij een patiënt met muco komt kijken. Welke handelingen zijn hierbij nodig? Kan de patiënt deze thuis zelf uitvoeren? Welk gevolg heeft dit bij de patiënt, buiten het vrijmaken van de luchtwegen? Alvast bedankt
22.11.2012
evolutie
indien de longen nog niet aangetast zijn op 25 jarige leeftijd wat is de kans dat dit toch nog zal gebeuren
20.11.2012
CF & heterozygoot?
Beste lezer, Na het lezen van uw diverse artikelen over CF (waarvoor dank) blijft bij mij één vraag hangen. Zelf ben ik gediagnosticeerd met F508del en R117H, heterozygotisch, polimorfisme IVS8-Tn: 7T/9T. Bij mij is verwarring ontstaan over het deel homo- en heterozygotisch en in hoeverre dat ziektebeelden kan opleveren. Ik begrijp dat heterozygotisch betekent dat er in mijn geval één gen is gevonden met 2 mutaties. Volgens de artikelen die ik heb gelezen zou dat geen kans op ziektebeelden moeten geven. Echter: ik heb geen zaadleiders en bovendien is mijn zweet zeer zout (tast zelfs rvs aan), maw: dit lijken mij toch echt ziektebeelden. Nu ben ik met mijn partner in in IVF traject gestapt maar begin ik tocht wat twijfel te krijgen. Mijn partner is getest en 'schoon' bevonden. Nu willen wij geen 'ernstig zieke' kinderen op de wereld zetten. Dus onze vraag is: Is er, gegeven deze achtergrond, een kans dat onze kinderen een ernstige vorm van deze ziekte krijgen en zo ja: hoe groot is die kans.
25.10.2012
nieuwe medicijnen
wat kan u ons vertellen over een nieuw te verwachten medicijn? hoever zijn de onderzoeken en testen, wat mag men verwachten van het medicijn en hoelang laat het nog opzich wachten?is dit middel voor del delF508?
13.10.2012
slootwater
kan een kind met cf bij en in een sloot spelen (vissen, bootje varen, er perongelijk invallen;) zonder dat dit extra risico met zich mee brengt?
13.10.2012
vissenkom
zit er in een vissenkom stilstaand water? Of komen er ander bacterien voor die gevaarlijk kunnen zijn voor een kindje met cf. Kan het kindje helpen met een vissenkom verschonen? mvg moos
13.10.2012
resistentie
Hallo Graag wilde ik weten wanneer er resistentie optreedt door een van anti biotica. Is het slim om je onderhouds dosis regelmatig te wisselen? Wat zijn de gevolgen voor een a.b. resistentie, zijn er nog genoeg a.b kuren die wel aanslaan? Hartelijk dank
24.10.2012
handen geven
is het zo kan ik (cf-er) beter geen hand aan iemand kan geven inde wintermaanden (verjaardagen)? loopt ik zo minder kans ziek te worden?
15.10.2012
Carbapenems
Geachte teamleden, Op internet kom ik artikelen tegen waarin wordt gewezen op (standaard) resistentie van Pseudomonas aeruginosa tegen carbapenems. Toch worden deze ingezet bij patienten met taaislijmzieke (zoals mijn dochter) om de aanwezige PA terug te dringen. Kunt u hier iets zinnigs over zeggen? Met vriendelijke groet.
24.09.2012
<<  4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16  ...  31 >  >>